NT11 4-PC

NT11 4-PC #8/9 (bilde 1 av 3)
NT11 4-PC #8/9 (bilde 2 av 3)
NT11 4-PC #8/9 (bilde 3 av 3)
Pris

10 499.00 NOK

Artikkelnummer#108050Beskrivelse

NT11 flugspöna har tillverkats med T1100, – det allra senaste och mest sofistikerade grafitmaterialet som finns på marknaden och som även används av flygindustrin idag. Detta material ger flugspöna några mycket unika och anmärkningsvärda fördelar.

Les mer

Snørevekt
Lengde
Lagerstatus
Velg variant(er) for å se lagerstatus
Egenskaper
Full / Mid Flex iconFull / Mid Flex
Fast Recovery iconFast Recovery
Raske leveranser
Gratis frakt over 2.000 kr
Den påtagliga effekten är en otrolig återhämtningshastighet och spänst i spöna. I dessa klingor ger T1100G grafiten en överlägsen styrka och fungerar även som förstärkning för de övriga grafitfibrerna. Här används grafit med den högsta modulus vi någonsin använt i våra flugspön. De ovan nämnda egenskaperna ger otroligt lätta flugspön med den högsta brottstyrkan som finns i vårt sortiment och med största sannolikhet på hela marknaden.

NT11 har en relativt djup aktion som turboladdar spöet och levererar precisa kast, även när du inte maximerar kraften. Men lägger du till mer kraft får du ett direkt svar från klingan. Den toleranta aktionen beskrivs som "full flex medium/fast" med en styv topp som fortfarande är tillräckligt känslig för att göra spöet livligt och roligt att kasta med. Trots sin djupa aktion har spöet en imponerande lyftkraft för tungt sjunklinefiske. Det här är den typ av spön som passar för ett brett utbud av olika kast och kaststilar. NT11 flugspön är vårt mest prestigefyllda spöprojekt någonsin och vårt nya flaggskepp inom flugspön. Sedan 1993 har vår filosofi varit att bygga förstklassiga flugspön, utan att kompromissa med prestanda, styrka, vikt eller balans. Vi fann det därför naturligt att NT11-spöna också skulle vara 6-delade, så du har plats för dem i bagaget oavsett vart du ska fiska i världen.
Høydepunkter
  • C.A.P T1100™ stangteknologi.
  • FLOR-kvalitet kork er nydelig og høyeste nivå med minimalt fyll og den mest solide. Endebutten har pulverkorkforsterkning.
  • Titan lineførerringer, øvrige stangringer i rustfritt stål med titanbelegg.
  • Spesialdesignede snellefester av vårt R&D team med semi-matt finish, overflaten er hard anodisert som gjør den mer ripe sikker.
  • Klingene kommer i en matt satengfinish med dyp karbongrå overflate som gir stengene et diskret og stilig utseende.
  • Ringene har mørkegrå hoved surringer med diskrete blå pyntesurringer på holker, lineførere og logoområde.
  • Stengene leveres i en lett stangpose laget av 4-veis stretch nylon. Stangtubene er laget av laget av lett polykarbonat med et kraftig polyesterstofftrekk og en logolapp i naturlig skinn.
Modellinformasjon
12'9 #8/9 32-35 gr/490-540 grains, 4-delat
Spön i denna längd och linklass har varit några av de mest populära tvåhandsspöna de senaste åren. Detta spö är mångsidigt och har kraften att hantera stora fiskar och större flugor än ett spö i linklass #7/8. Detta spö kan användas med både 3D+/4D+ Compact-systemet eller de längre standardklumparna 3D+/4D, det är upp till dig. Om du fiskar i trånga lägen med en brant och hög strandbrink bakom dig, kommer Compact-systemet att vara ditt bästa val. En 34grams (25+9gr) 4D Compact Multi Tip #8/9 fungerar perfekt på detta spö.

13'9 #9/10 37-41 gr/570-635 grain, 4-delat.
Möjligen det mest mångsidiga av alla spöna. Detta spö klarar nästan alla förhållanden och utmaningar man står inför, och det gör det med stil. Kraftiga sjunklinor, hårda vindar, stora flugor, stora fiskar eller snäva positioner med tät vegetation bakom dig och djup vadning är en del av den dagliga arbetsbördan för detta spö. Det är lite snabbare och kraftfullare än de flesta andra spön i det här sortimentet, men det kändes så bra att vi lämnade det där. Det har en stor tolerans för linor, och några av våra favoriter är standard 4D Bodies i 29gr + 15'/11gr eller till och med 18'/12gr Tips (den senare fungerar även utmärkt på en 29gr 4D Compact Body). Du kan också använda 32gr Body och 9gr tip.

14'9 #10/11 43-47 gr/660-720 grains, 4-delat.
Det klassiska spöet för de stora älvarna med stor fisk. Det hanterar enkelt alla olika lindensiteter. Detta spö har en jämn och fin aktionskurva hela vägen från toppen ner till klingans nederdel. En kraftfull medel/snabb aktion som genererar hög linhastighet. Fungerar mycket bra med 3D+ klumpar i #10/11 (44g) eller en 4D-setup med 32g body och 18'/12gr tip. Vill du ha en ännu tyngre belastning på spöt? Sätt på en 35g body med en 15'/11g tip.

15'9 #10/11 45-50 gr/690-770 grain, 4-delat.
Det ultimata verktyget för långa kast på utmanande platser, inklusive djup vadning och branta älvsträckor. Även med den relativt kortslagiga aktionen laddar du enkelt bottendelen, vilket spänner upp spöet bra och ger långa kast. Ikonisk spölängd och aktionstyp som har funnits i vårt sortiment sedan de omtyckta LeCie-spöna från 2005. Nu tar detta spö in framtidens teknik och lyfter det till nya höjder av prestanda. En riktig kanon med en 4D 35g body och en 18'/12gr tip. För tidigt fiske i högt, kallt vatten kommer 4D S35 Body med S46 eller S57 tip att passa perfekt.

Lær mer om NT11 tohåndsstenger

Klinger med T1100G grafitt

T1100G gir våre klinger overlegen styrke og fungerer som forsterkning på de øvrige grafittfibrene. Her bruker vi høyeste modulus vi noen gang har gjort og dette gir utrolig lette stenger med den høyeste bruddstyrken i vårt sortiment og sannsynligvis i hele markedet.

Livlige og behagelige å kaste med

NT11 har en relativt dyp aksjon som turbolader klingen og leverer presise kast, selv uten mye bruk av kraft. Stengene reagerer villig på temposkifter og er lettkastede.

Since 1993, knowledge and passion have been reflected in each of our products. We are dedicated to meet the high expectations of the modern fly angler with lesser impact on nature, while giving rise to everlasting moments by the water.

Because, at the end of the day, It’s all about the experience.